Tipy jak nejlépe použít (nejen) olivové oleje, část 1.

Tipy jak nejlépe použít (nejen) olivové oleje

 Část 1.

Poznejte jak a k jakým jídlům zkombinovat naše ochucené olivové oleje.

V naší nabídce najdete mnoho čistých extra panenských olivových olejů vyrobených pouze a jen lisováním za studena a mnoho ochucených variant. Mezi nejoblíbenější patří chutě citrusů, zázvoru, ale také velmi aromatický olej vyrobený z černých oliv,  nebo třeba exkluzivní dezertní oleje.

Mnozí z vás oceňují extra panenské olivové oleje nejen pro jejich nezaměnitelnou chuť, zejména ty, které mají certifikaci s chráněným označením místa původu, nebo bio olivové oleje. Olivové oleje jsou nejen velmi prospěšné zdraví, ale také dokáží neopakovatelně obohatit náš jídelníček o nové a netradiční chutě. 

Nebojte se v kuchyni experimentovat - vyplatí se to

Každý kdo se cítí v kuchyni jako ryba ve vodě, nebo prostě jen rád připraví jednoduchý rychlý salát pro sebe, rodinu či přítele, stojí před tím, jakým správným kořením pokrm ochutit. Obvykle pomůže zkušenost, kuchařka, internet, ale nejlepší na vaření je to, nebát se experimentovat, kombinovat a objevovat nové postupy a chutě. 

Ne vždy je výsledek úspěšný, někdy ale můžete narazit na "svatý grál", překvapivě dobrou chuť a kombinaci, kterou si zamilujete. A něco podobného se vám nejspíše stane prakticky pokaždé, když vaši kuchyni obohatíte o extra panenské olivové oleje s příchutěmi. Každá je jedinečná, některé se hodí spíše k slaným pokrmům, některé k sladkým, jiné jen k zelenině, nebo naopak k masitým pokrmům. 

Ochucené dresinky dají jídlu šťávu

Vedle ochucených olivových olejů vám ALOLIVIER.cz ještě přináší další možnosti jak v kuchyni oslnit - ochucené dresinky.

Lahvičky plných jedinečných kombinaci vyrábíme z jemného destilovaného octu, do kterého přidáváme 40% pečlivě vybraného a šťavnatého ovoce, nebo zeleniny. Pod pojmem ocet, si možná představíte silnou kyselou chuť a vůni tradičního kvasného octu, ale u našich octových dresinků je to přesně naopak. Převládá silná ovocná složka doplněná o jemnou kyselost, která má spíše citronovou příchuť. 

Exotické chutě manga, marakuji, tradiční maliny a dalších příchutí jsou možná odlišné od toho co v kuchyni při svých kuchařských postupech využíváte, ale 100% vám garantujeme, že když je jednou vyzkoušíte, tak si je zamilujete.

Během pár pokusů zjistíte, že prakticky neexistuje jejich omezení. Můžete jej vyzkoušet dát nejen do zeleninového, nebo ovocného salátu, ale vyzkoušejte pár kapek třeba na lososa, ke kuřecímu masu, k těstovinám, přidejte sladký dresink třeba na tiramisu, na zmrzlinu, k sýrům...

Vychutnejte si třeba lžičku ochuceného olivového oleje s citronem z Nice a do něj přidejte kapku malinového dresinku. Zkuste přidat třeba citrusový olej, nebo dresink s paprikou a chilli esplette do tataráku!  Doslova se před vámi otevřeno nový svět chutí!

Možnosti jsou takřka nekonečné a nejlepší na tom je zkoušet a objevovat.

 

Konkrétní tipy - část 2. zde.