Dezertní olej - Vanilka a Combava

Kód: 1H571-CBRN
199 Kč / 150 ml
Skladem - ihned k odeslání

Dezertní olej Vanilka a Combava (Mauricijská limeta) využijete do sladkých ovocných salátů, na zmrzlinu a na všechny možné dezerty, kterým dodá neopakovatelnou vanilkovo-citronovou vůni a chuť. 

Detailní informace

Prémiová kvalita
Prémiová kvalita
z rodinné farmy
Historie a tradice
Historie a tradice
již od roku 1822
Originál
Originál
každý produkt je jedinečný
Skvělý dárek
Skvělý dárek
pro blízké, přátele i obchodní partnery

Detailní popis produktu

Vyzkoušejte netradiční zážitek: Dezertní olej Vanilka a Combava. Tento dezertní olej byl vytvořen ve Francii z ušlechtilých ingrediencí jako je vanilka z Madagaskaru a combava (mauricijská limetka). Umožní vám vylepšit a chuťově takřka přetvořit sladkosti, dezerty a moučníky. 

Nebojte se experimentovat a staňte hvězdou vaší kuchyně!

NÁŠ TIP: pár kapkami vylepšíte jakýkoliv ovocný salát a krémovým dortům a dezertům dodá exotický nádech

Řada našich dezertních olivových olejů je výsledkem spolupráce mezi japonským šéfkuchařem Keisuke Matsushimou a Jérôme Blanvillainem, která je ideální pro dochucení sladkých lahůdek.

Složení: extra panenský olivový olej 92%, řepkový olej: 5%, extrakt z vanilky 1%, extrakt z combavy (mauricijská limeta), extrakt z citronu 1%.

Výživové údaje na 100ml

Energetická hodnota

3341 kJ/798 kcal

Tuky

88,9g

z toho nasycené mastné kyseliny

12g

Sacharidy

0g

z toho cukry

0g

Vláknina

0g

Bílkoviny

0g

Sůl

0g

Trvanlivost: 18 měsíců od data výroby.

Země původu: Francie.

Skladování: chraňte před sluncem a teplem. Po použití uzavřete.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Historie značky A l’Olivier

1822

V tomto roce byla ve čtvrti Marais, v srdci Paříže, založena společnost A l’Olivier. Monsieur Popelin, lékárník, založil obchod zaměřený na olivové oleje.

Průkopník a vizionář už v roce 1822 věděl, co si dnes přečtete v tisku, nebo na internetu, informovaný vědeckými studiemi, stále hlásá: zelené zlato je elixír. Za ta léta vychvaloval Pařížanům přednosti olivového oleje, který objevil v průběhu řady návštěv v Provence. Obchodě se stal široce vyhledávaný a oblíbený těmi, kteří zbožňovali středomořský způsob života. Společnost A l´Olivier klidně prošla desetiletími a na světových veletrzích (Expositions Universelles) v letech 1867 a 1889 získala dvě stříbrné medaile.

1978

V roce 1978 byl obchod prodán obchodníkovi s ropou firmě Bailly, kterou vedl Jean-Claude Blanvillain. Tehdy došlo k prvnímu exportu na severoamerický trh, a která se posléze stal velkým odbytištěm. Obchod ve čtvrti Marais zároveň rostl na popularitě a zanedlouho přijímal pravidelné návštěvy známých osobností jako Michèle Morgan, Catherine Deneuve, Georges Moustaki, Yves Robert, nebo Agnès B.

1985

V roce 1985 byly založeny první zpracovatelské základny v Provence. Nachází se co by kamenem dohodil od samotných olivovníků, proto, aby měla společnost bližší kontakt s lokálními surovinami.

A l’Olivier dnes: Dva synové Jean-Clauda Blanvillaina, Benoît a později Jérôme, se připojili k rodinné společnosti a zůstávají ve vedení dodnes.

2014

Rodinná společnost, skupina Bailly / A l’Olivier, se nyní může pochlubit šedesáti zaměstnanci ve třech pobočkách ve Francii. V provensálských závodech poblíž Nice se vybírají, připravují a plní do lahví olivové oleje, octy a další speciality. Několik kilometrů od Poitiers na západě Francie, se vyrábí náše lahodné ořechové a semenné oleje tradičními řemeslnými metodami. Logistické centrum společnosti Bailly se sídlem v Paříži odpovídá za zásobování našich klientů po celé Francii a v dalších zemích. Pařížské workshopy také zajišťují miniaturní řadu ALO a stravovací služby skupiny.

https://alolivier.com/