Extra panensky olivový olej - Bazalka

Kód: 1H505-CBRA
260 Kč –4 %
Extra paneský olivový olej s bazalkou
260 Kč –4 % 249 Kč / 250 ml
Skladem - ihned k odeslání

Do našeho extra panenského olivového oleje přidáváme čerstvou bazalku, kterou necháváme důkladně macerovat. Díky intenzivní chuti čerstvě nasbírané bazalky se tento olej skvěle hodí k rajčatovému a mozzarellovému salátu, kozímu sýru, rybě, nebo ke španělské zeleninové polévce Gazpacho.

Detailní informace

Prémiová kvalita
Prémiová kvalita
z rodinné farmy
Historie a tradice
Historie a tradice
již od roku 1822
Originál
Originál
každý produkt je jedinečný
Skvělý dárek
Skvělý dárek
pro blízké, přátele i obchodní partnery

Detailní popis produktu

Tento olej se výborně hodí k italským těstovinám, zejména špagetám, kterým dodá nádhernou chuť. Vyzkoušejte trochu originality - přidejte pár kapek na dezert, třeba na jahodový ovocný salát nebo vanilkovou zmrzlinu.

KOMBINACE: vyzkoušejte pár kapek s ochuceným dresinkem s Červenou paprikou a chilli Espelette nebo  Balzamikovým octem z Modeny, nebo Marakujovým dresinkem.

Složení: extra panenský olivový olej 99%, přírodní extrakt z bazalky 1%

Výživové údaje na 100ml

Energetická hodnota

3428 kJ/819 kcal

Tuky

91g

z toho nasycené mastné kyseliny

12,8g

Sacharidy

0g

z toho cukry

0g

Bílkoviny

0g

Sůl

0g

 

Minimální trvanlivost: 18 měsíců od data výroby uvedeného na obalu.

Země původu: Francie

Skladování: chraňte před sluncem a teplem. Po použití uzavřete.
Doporučujeme vám přidávat naše olivové oleje až na konci vaření, aby byla zachována jejich jemná vůně a chuť na maximum.

Doplňkové parametry

Kategorie: Olivové oleje
Hmotnost: 0.19 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Historie značky A l’Olivier

1822

V tomto roce byla ve čtvrti Marais, v srdci Paříže, založena společnost A l’Olivier. Monsieur Popelin, lékárník, založil obchod zaměřený na olivové oleje.

Průkopník a vizionář už v roce 1822 věděl, co si dnes přečtete v tisku, nebo na internetu, informovaný vědeckými studiemi, stále hlásá: zelené zlato je elixír. Za ta léta vychvaloval Pařížanům přednosti olivového oleje, který objevil v průběhu řady návštěv v Provence. Obchodě se stal široce vyhledávaný a oblíbený těmi, kteří zbožňovali středomořský způsob života. Společnost A l´Olivier klidně prošla desetiletími a na světových veletrzích (Expositions Universelles) v letech 1867 a 1889 získala dvě stříbrné medaile.

1978

V roce 1978 byl obchod prodán obchodníkovi s ropou firmě Bailly, kterou vedl Jean-Claude Blanvillain. Tehdy došlo k prvnímu exportu na severoamerický trh, a která se posléze stal velkým odbytištěm. Obchod ve čtvrti Marais zároveň rostl na popularitě a zanedlouho přijímal pravidelné návštěvy známých osobností jako Michèle Morgan, Catherine Deneuve, Georges Moustaki, Yves Robert, nebo Agnès B.

1985

V roce 1985 byly založeny první zpracovatelské základny v Provence. Nachází se co by kamenem dohodil od samotných olivovníků, proto, aby měla společnost bližší kontakt s lokálními surovinami.

A l’Olivier dnes: Dva synové Jean-Clauda Blanvillaina, Benoît a později Jérôme, se připojili k rodinné společnosti a zůstávají ve vedení dodnes.

2014

Rodinná společnost, skupina Bailly / A l’Olivier, se nyní může pochlubit šedesáti zaměstnanci ve třech pobočkách ve Francii. V provensálských závodech poblíž Nice se vybírají, připravují a plní do lahví olivové oleje, octy a další speciality. Několik kilometrů od Poitiers na západě Francie, se vyrábí náše lahodné ořechové a semenné oleje tradičními řemeslnými metodami. Logistické centrum společnosti Bailly se sídlem v Paříži odpovídá za zásobování našich klientů po celé Francii a v dalších zemích. Pařížské workshopy také zajišťují miniaturní řadu ALO a stravovací služby skupiny.

https://alolivier.com/