Extra panenský olivový olej - Černé lanýže a hříbky

Kód: 1H523-CBRA
259 Kč / 250 ml
Momentálně nedostupné

Extra panenský olivový olej s chutí a vůní černých lanýžů a hříbků. Tímto výborným olivovým olejem skvěle dochutíte např. italské rizoto, těstoviny, ale i další jídla, kde chcete výraznější přírodní aroma a chuť. Vyzkoušejte jej o např. v kombinaci s fíkovým dresinkem.   

Detailní informace

Prémiová kvalita
Prémiová kvalita
z rodinné farmy
Historie a tradice
Historie a tradice
již od roku 1822
Originál
Originál
každý produkt je jedinečný
Skvělý dárek
Skvělý dárek
pro blízké, přátele i obchodní partnery

Detailní popis produktu

Objevte silné přírodní aroma z lanýžů Périgord, v kombinaci s aroma a chutí pravých hříbků Porcini (hřib smrkový). Výsledek: na začátku vaši chuť omámí exotický černý lanýž, poté ji ale převezme chuť hříbků, která dokreslí jedinečný gurmánský zážitek.

NÁŠ TIP: ochucený olej se hodí k výraznějšímu houbovému aroma rizota, kachních prsíček, ale i obvyklých jídel jako různé druhy těstoviny, nebo na omelety.

KOMBINACE: fantastickou chuť získáte také spárováním s některým z našich dresinků, zejména se hodí fíkový, černo-rybízový a malinový.

Složení: extra panenský olivový olej 97%, přírodní extrakt z hřibů smrkových 1%, extrakt z černých lanýžů 1%, lanýžové aroma

Výživové údaje na 100ml

Energetická hodnota

3491 kJ/810 kcal

Tuky

90g

z toho nasycené mastné kyseliny

12,5g

Sacharidy

0g

z toho cukry

0g

Bílkoviny

0g

Sůl

0g

 

Minimální trvanlivost: 18 měsíců od data výroby uvedeného na obalu.

Země původu: Francie

Skladování: chraňte před sluncem a teplem. Po použití uzavřete.
Doporučujeme vám přidávat naše olivové oleje až na konci vaření, aby byla zachována jejich jemná vůně na maximum.

Doplňkové parametry

Kategorie: Olivové oleje
Hmotnost: 0.29 kg
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 23.4.2021
velmi

Historie značky A l’Olivier

1822

V tomto roce byla ve čtvrti Marais, v srdci Paříže, založena společnost A l’Olivier. Monsieur Popelin, lékárník, založil obchod zaměřený na olivové oleje.

Průkopník a vizionář už v roce 1822 věděl, co si dnes přečtete v tisku, nebo na internetu, informovaný vědeckými studiemi, stále hlásá: zelené zlato je elixír. Za ta léta vychvaloval Pařížanům přednosti olivového oleje, který objevil v průběhu řady návštěv v Provence. Obchodě se stal široce vyhledávaný a oblíbený těmi, kteří zbožňovali středomořský způsob života. Společnost A l´Olivier klidně prošla desetiletími a na světových veletrzích (Expositions Universelles) v letech 1867 a 1889 získala dvě stříbrné medaile.

1978

V roce 1978 byl obchod prodán obchodníkovi s ropou firmě Bailly, kterou vedl Jean-Claude Blanvillain. Tehdy došlo k prvnímu exportu na severoamerický trh, a která se posléze stal velkým odbytištěm. Obchod ve čtvrti Marais zároveň rostl na popularitě a zanedlouho přijímal pravidelné návštěvy známých osobností jako Michèle Morgan, Catherine Deneuve, Georges Moustaki, Yves Robert, nebo Agnès B.

1985

V roce 1985 byly založeny první zpracovatelské základny v Provence. Nachází se co by kamenem dohodil od samotných olivovníků, proto, aby měla společnost bližší kontakt s lokálními surovinami.

A l’Olivier dnes: Dva synové Jean-Clauda Blanvillaina, Benoît a později Jérôme, se připojili k rodinné společnosti a zůstávají ve vedení dodnes.

2014

Rodinná společnost, skupina Bailly / A l’Olivier, se nyní může pochlubit šedesáti zaměstnanci ve třech pobočkách ve Francii. V provensálských závodech poblíž Nice se vybírají, připravují a plní do lahví olivové oleje, octy a další speciality. Několik kilometrů od Poitiers na západě Francie, se vyrábí náše lahodné ořechové a semenné oleje tradičními řemeslnými metodami. Logistické centrum společnosti Bailly se sídlem v Paříži odpovídá za zásobování našich klientů po celé Francii a v dalších zemích. Pařížské workshopy také zajišťují miniaturní řadu ALO a stravovací služby skupiny.

https://alolivier.com/