Extra panenský olivový olej - Chilli paprička Espelette

Kód: 1H5161-CBRA
240 Kč / 250 ml
Skladem - ihned k odeslání

Extra panenský olivový olej je vyrobený klasickou metodou za studena a navíc je ochucený Chilli papričkou Espelette.

Papričky Espelette jsou symbolem baskické kuchyně a v našem olivovém oleji  rozvíjí svou jedinečnost a aromatičnost. Oleje je má krásnou oranžovou barvou a jemnou papričkovou chuť i vůni, bez pálivost klasických chilli.

Detailní informace

Prémiová kvalita
Prémiová kvalita
z rodinné farmy
Historie a tradice
Historie a tradice
již od roku 1822
Originál
Originál
každý produkt je jedinečný
Skvělý dárek
Skvělý dárek
pro blízké, přátele i obchodní partnery

Detailní popis produktu

NÁŠ TIP: ochucený olej vyzkoušejte jej do omáček, na kuřecí maso, nebo na grilování.
KOMBINACE: extra panenským olivovým oleje Citron z Nice, balzamikovým octem z Modeny, dresinkem s rajčaty a bazalkou, nebo sherry octem.

Jeho silná vůně potěší milovníky kořeněného a pikantního jídla. Použijte jej k dochucení vašich pokrmů jako piperáda, telecí maso, pečené kuře, grilovaná masa. Náš tajný tip: pár kapek na krevety a potlesk je jen váš.

Složení:
Extra panenský olivový olej 99%, přírodní extrakt z papriček Espelette 1%.
Produkt získaný macerací feferonek.

Nutriční hodnoty: 
Energetická hodnota na 100 ml: 3428 kilojoulů nebo 819 kcal
Lipidy: 91 g
Nasycené mastné kyseliny: 12,5 g
Sacharidy: 0 g
Proteiny: 0 g
Sůl: 0 g

Místo původu: Francie

Skladování: uchovávejte v suchu při pokojové teplotě.
Po použití dobře uzavřete.

Doporučujeme vám přidávat naše olivové oleje až na konci vaření, aby byla zachována na maximum jejich jemná vůně a chuť.

Doplňkové parametry

Kategorie: Olivové oleje
Hmotnost: 0.29 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Historie značky A l’Olivier

1822

V tomto roce byla ve čtvrti Marais, v srdci Paříže, založena společnost A l’Olivier. Monsieur Popelin, lékárník, založil obchod zaměřený na olivové oleje.

Průkopník a vizionář už v roce 1822 věděl, co si dnes přečtete v tisku, nebo na internetu, informovaný vědeckými studiemi, stále hlásá: zelené zlato je elixír. Za ta léta vychvaloval Pařížanům přednosti olivového oleje, který objevil v průběhu řady návštěv v Provence. Obchodě se stal široce vyhledávaný a oblíbený těmi, kteří zbožňovali středomořský způsob života. Společnost A l´Olivier klidně prošla desetiletími a na světových veletrzích (Expositions Universelles) v letech 1867 a 1889 získala dvě stříbrné medaile.

1978

V roce 1978 byl obchod prodán obchodníkovi s ropou firmě Bailly, kterou vedl Jean-Claude Blanvillain. Tehdy došlo k prvnímu exportu na severoamerický trh, a která se posléze stal velkým odbytištěm. Obchod ve čtvrti Marais zároveň rostl na popularitě a zanedlouho přijímal pravidelné návštěvy známých osobností jako Michèle Morgan, Catherine Deneuve, Georges Moustaki, Yves Robert, nebo Agnès B.

1985

V roce 1985 byly založeny první zpracovatelské základny v Provence. Nachází se co by kamenem dohodil od samotných olivovníků, proto, aby měla společnost bližší kontakt s lokálními surovinami.

A l’Olivier dnes: Dva synové Jean-Clauda Blanvillaina, Benoît a později Jérôme, se připojili k rodinné společnosti a zůstávají ve vedení dodnes.

2014

Rodinná společnost, skupina Bailly / A l’Olivier, se nyní může pochlubit šedesáti zaměstnanci ve třech pobočkách ve Francii. V provensálských závodech poblíž Nice se vybírají, připravují a plní do lahví olivové oleje, octy a další speciality. Několik kilometrů od Poitiers na západě Francie, se vyrábí náše lahodné ořechové a semenné oleje tradičními řemeslnými metodami. Logistické centrum společnosti Bailly se sídlem v Paříži odpovídá za zásobování našich klientů po celé Francii a v dalších zemích. Pařížské workshopy také zajišťují miniaturní řadu ALO a stravovací služby skupiny.

https://alolivier.com/