Extra panenský olivový olej z mlýna v Grasse

Kód: P0257-C
Novinka
Značka: ALOLIVIER
339 Kč / 250 ml
Skladem (3 ks)

Prémiový extra panenský olivový olej z Francie je vyroben ze 4 pečlivě vybraných odrůd oliv druhů: Aglandau, Bouteillan, Cailletier a Picholine a vyrábí se v našem mlýně v Grasse.

Chuť je mírné hořká a bylinná s osobitým charakterem. Lehce ovocná chuť s tóny artyčoku, čerstvých mandlí a jablek.

Vhodný pro každodenní použití v kuchyni: na vaření masa, ryb a zeleniny, v troubě, na pánvi nebo v hrnci. K přípravě dresinků, nebo marinád. K dochucení těstovin, a ke kvalitnímu sýru.

Luxusní balení ve skleněné zlaté láhvi, vhodné jako originální dárek.

Detailní informace

Prémiová kvalita
Prémiová kvalita
z rodinné farmy
Originál
Originál
každý produkt je jedinečný
Skvělý dárek
Skvělý dárek
pro blízké, přátele i obchodní partnery

Detailní popis produktu

Acidita: < 0,8%

Výživové údaje na 100ml

Energetická hodnota

3428 kJ/819 kcal

Tuky

91g

z toho nasycené mastné kyseliny

12,8g

Sacharidy

0g

z toho cukry

0g

Vláknina

0g

Bílkoviny

0g

Sůl

0g

 

Trvanlivost: 18 měsíců od data výroby.

Země původu: Francie

Skladování: chraňte před sluncem a teplem. Po použití uzavřete.

Doplňkové parametry

Kategorie: Olivové oleje
Hmotnost: 0.29 kg
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
M Avatar autora | 4.1.2022
Perfektní, opojná chuť - do salátu i na bagetu :)

Historie značky A l’Olivier

1822

V tomto roce byla ve čtvrti Marais, v srdci Paříže, založena společnost A l’Olivier. Monsieur Popelin, lékárník, založil obchod zaměřený na olivové oleje.

Průkopník a vizionář už v roce 1822 věděl, co si dnes přečtete v tisku, nebo na internetu, informovaný vědeckými studiemi, stále hlásá: zelené zlato je elixír. Za ta léta vychvaloval Pařížanům přednosti olivového oleje, který objevil v průběhu řady návštěv v Provence. Obchodě se stal široce vyhledávaný a oblíbený těmi, kteří zbožňovali středomořský způsob života. Společnost A l´Olivier klidně prošla desetiletími a na světových veletrzích (Expositions Universelles) v letech 1867 a 1889 získala dvě stříbrné medaile.

1978

V roce 1978 byl obchod prodán obchodníkovi s ropou firmě Bailly, kterou vedl Jean-Claude Blanvillain. Tehdy došlo k prvnímu exportu na severoamerický trh, a která se posléze stal velkým odbytištěm. Obchod ve čtvrti Marais zároveň rostl na popularitě a zanedlouho přijímal pravidelné návštěvy známých osobností jako Michèle Morgan, Catherine Deneuve, Georges Moustaki, Yves Robert, nebo Agnès B.

1985

V roce 1985 byly založeny první zpracovatelské základny v Provence. Nachází se co by kamenem dohodil od samotných olivovníků, proto, aby měla společnost bližší kontakt s lokálními surovinami.

A l’Olivier dnes: Dva synové Jean-Clauda Blanvillaina, Benoît a později Jérôme, se připojili k rodinné společnosti a zůstávají ve vedení dodnes.

2014

Rodinná společnost, skupina Bailly / A l’Olivier, se nyní může pochlubit šedesáti zaměstnanci ve třech pobočkách ve Francii. V provensálských závodech poblíž Nice se vybírají, připravují a plní do lahví olivové oleje, octy a další speciality. Několik kilometrů od Poitiers na západě Francie, se vyrábí náše lahodné ořechové a semenné oleje tradičními řemeslnými metodami. Logistické centrum společnosti Bailly se sídlem v Paříži odpovídá za zásobování našich klientů po celé Francii a v dalších zemích. Pařížské workshopy také zajišťují miniaturní řadu ALO a stravovací služby skupiny.

https://alolivier.com/ 

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné