Panenský olivový olej z černých oliv

Kód: 1H134-CBRA
369 Kč –5 %
Panenský olivový z černých oliv Aloliviercz
369 Kč –5 % 350 Kč / 250 ml
Skladem - ihned k odeslání

Jedinečný panenský olej z vyzrálých černých oliv. Není divu, že se jedná o nejprodávanější olej, jeho předností je totiž výrazná a až omamná vůně černých oliv. 

Jsme hrdí na to, že vám můžeme nabídnout tento výjimečný panenský olivový olej, který je výsledkem naší vášně a odbornosti několika výrobců z Provence. Podle tradice se olivy po sklizni skladují při stabilní teplotě. To jim umožňuje mírně kvasit, což snižuje hořkost. Při oživování této techniky jsme chtěli upozornit na to, co bylo hlavní součástí historie a tradice Provence.

Detailní informace

Prémiová kvalita
Prémiová kvalita
z rodinné farmy
Historie a tradice
Historie a tradice
již od roku 1822
Originál
Originál
každý produkt je jedinečný
Skvělý dárek
Skvělý dárek
pro blízké, přátele i obchodní partnery

Detailní popis produktu

Vyzkoušejte netradiční chuť a vůni olivového oleje, který si vás podmaní. 

Tento černý ovocný olivový olej je charakteristický svou vůní, která připomíná ovocné zavařeniny a tapenády. Překvapivě v sobě nese jemnou příchuť kakaa, černých oliv a hub. Pozoruhodná je jeho stopa a délka na patře, kde zanechává jemnou máslovou dochuť bez hořkosti. Je to jako ochutnávat olivy sbírané v nejzazším stádiu zrání.

NÁŠ TIP: Vyzkoušejte pár kapek na jemný plísňový sýr, nejlépe tipu Brie! Skvěle s ním dochutíte ratatouille, bílou ryba, smažené houby, zelený chřest a přidejte i pár kapek do bramborové kaše. Je to také skvělý způsob, jak zvýraznit chuť salátových dresinků. Pro překvapivou chuť vyzkoušejte pokapat vanilkovou zmrzlinou!

KOMBINACE: černé ovocné olivové oleje se dokonale kombinují s balzamikovým octem z Modeny, sherry octem, bylinkovým vínem a octem s rajčaty a bazalkou, nebo mangem.

Složení:  panenský olivový olej (olivové odrůdy: Aglandau a Picholine)

Acidita: < 2%

Výživové údaje na 100ml

Energetická hodnota

3428 kJ/819 kcal

Tuky

91g

z toho nasycené mastné kyseliny

12,8g

Sacharidy

0g

z toho cukry

0g

Bílkoviny

0g

Sůl

0g

 

Minimální trvanlivost: 18 měsíců od data výroby uvedeného na obalu.

Země původu: Francie

Doporučujeme vám přidávat naše olivové oleje až na konci vaření, aby byla zachována jejich jemná vůně na maximum.

Doplňkové parametry

Kategorie: Olivové oleje
Hmotnost: 0.29 kg
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
EH Avatar autora | 30.6.2021
Naprostá spokojenost, výborná chuť.

Historie značky A l’Olivier

1822

V tomto roce byla ve čtvrti Marais, v srdci Paříže, založena společnost A l’Olivier. Monsieur Popelin, lékárník, založil obchod zaměřený na olivové oleje.

Průkopník a vizionář už v roce 1822 věděl, co si dnes přečtete v tisku, nebo na internetu, informovaný vědeckými studiemi, stále hlásá: zelené zlato je elixír. Za ta léta vychvaloval Pařížanům přednosti olivového oleje, který objevil v průběhu řady návštěv v Provence. Obchodě se stal široce vyhledávaný a oblíbený těmi, kteří zbožňovali středomořský způsob života. Společnost A l´Olivier klidně prošla desetiletími a na světových veletrzích (Expositions Universelles) v letech 1867 a 1889 získala dvě stříbrné medaile.

1978

V roce 1978 byl obchod prodán obchodníkovi s ropou firmě Bailly, kterou vedl Jean-Claude Blanvillain. Tehdy došlo k prvnímu exportu na severoamerický trh, a která se posléze stal velkým odbytištěm. Obchod ve čtvrti Marais zároveň rostl na popularitě a zanedlouho přijímal pravidelné návštěvy známých osobností jako Michèle Morgan, Catherine Deneuve, Georges Moustaki, Yves Robert, nebo Agnès B.

1985

V roce 1985 byly založeny první zpracovatelské základny v Provence. Nachází se co by kamenem dohodil od samotných olivovníků, proto, aby měla společnost bližší kontakt s lokálními surovinami.

A l’Olivier dnes: Dva synové Jean-Clauda Blanvillaina, Benoît a později Jérôme, se připojili k rodinné společnosti a zůstávají ve vedení dodnes.

2014

Rodinná společnost, skupina Bailly / A l’Olivier, se nyní může pochlubit šedesáti zaměstnanci ve třech pobočkách ve Francii. V provensálských závodech poblíž Nice se vybírají, připravují a plní do lahví olivové oleje, octy a další speciality. Několik kilometrů od Poitiers na západě Francie, se vyrábí náše lahodné ořechové a semenné oleje tradičními řemeslnými metodami. Logistické centrum společnosti Bailly se sídlem v Paříži odpovídá za zásobování našich klientů po celé Francii a v dalších zemích. Pařížské workshopy také zajišťují miniaturní řadu ALO a stravovací služby skupiny.

https://alolivier.com/