Recept: pomazánka z pražmy, fenyklu a avokáda s olivovým olejem a citronovo-grapefruitovým dresinkem

Pomazánka (Rilettes) z pražmy, fenyklu a avokáda s korsickým olivovým olejem a citronovo-grapefruitovým dresinkem.

Máme pro vás nový videorecept se šéfkuchařem Nicolasem Botterem. Tato dokonalá lahůdka vypadá na první pohled složitě, ale až si necelé dvouminutové video, zjistíte, že za pár minut můžete mít na stole malý gastronomický zázrak. Čerstvá pražma je vylepšena jemným avokádem, ostrým fenyklem a nádechem kyselosti z ochuceného korsického grapefruitového oleje a s kapkou citronovo-grapefruitového dresinku.

Pro ty, kteří milují středomořské chutě, se šéfkuchař Nicolas Bottero rozhodl sdílet svůj recept. Perfektní recept na sendvič, topinku, na plnění do hub, nebo na doplnění salátu. Korsický grapefruit (také známý jako pomelo) má intenzivní, voňavou a štiplavou chuť. Vlastnosti, které lákají smysly a umožňují nám vytvořit vyvážený aromatizovaný olej. Čerstvé štiplavé tóny grapefruitu a octa jsou také perfektní jako doplněk k rybám a mořským plodům, k dochucení tataráku, nebo lososa.

Pro 2 osoby:

1 600g filet z pražmy / ½ litru mléka / 1 fenykl / 1 šalotka / 1 zralý grapefruit / 1 fenyklová nať / ½ avokáda / 150 g smetany / sůl, pepř / 5 cl citronovo-grapefruitového dresinku / 10 cl korsického grapefruitového olivového oleje (případně nahraďte naším extra panenským olivovým olejem a chuť pokrmu zvýrazněte pár kapkami navíc z čerstvého grapefruitu  / plátky toastu z bagety, nebo bílého toastového chleba

Vykostěnou pražmu povařte v mléce s kouskem fenyklu. Odložte do mísy. Najemno pokrájejte šalotku, avokádo a fenykl. Přidejte k pražmě a promíchejte spolu se solí, pepřem, grepovou kůrou a smetanou. Připravte si dresing z citronovo-grapefruitového dresinku a z olivového oleje. Rillety dochuťte dresinkem. Podávejte na plátcích toastu. Ozdobte snítkou fenyklu.

Vinaigre_Citron_Pamplemousse_Bouteille_200ml_FR_BD