Recept: tvarohová zmrzlina s brusinkami a s mangovým, nebo malinovým dresinkem

Domácí zmrzlina nemusí být složitá, nezdravá, nebo nudná

Zmrzlina se nehodí jen jako sladká tečka, nebo jen v létě. Dobrá domácí zmrzlina, může být jednoduchá a zároveň může být středem pozornosti. Ta naše možná nebude úplně ta nejzdravější, ale rozhodně bude patřit k těm, které si zamilujete. Dejte si ji prostě když máte chuť a náladu, bez ohledu, jestli neděle, ráno, léto nebo zima. Protože jídlo je radost a radost z dobrého jídla je dvojnásobná.

Domácí zmrzlina z tvarohu, s brusinkami a mangovým, nebo malinovým dresinkem od ALOLIVER

Pro výrobu používáme osvědčený zmrzlinovač SAGE BCI600, práce s ním je až překvapivě jednoduchá, má několik možností přípravy (zmrzlina, sorbet,  mražený jogurt a gelato) z nichž stejně ale nakonec využijete 1-2 programy. Výhodou je, že na konci získáte zmrzlinu, jakou byste si s chutí vychutnali i v dobré zmrzlinárně.
Pokud nemáte automatický zmrzlinovač, vyzkoušejte recept i s ručním, určitě se vám zmrzlina povede.

Na přípravu pro cca 5 velkých porcí budete potřebovat:

500 g tučného měkkého tvarohu

1/3-1/2 sladkého salka

100 g smetany (stačí na vaření)

1 velká hrst (sušených) brusinek

Mangový, nebo malinový dresink a nebojte se vyzkoušet i dezertní olej ALOLIVIER    

Postup je jednoduchý:
Nechte vychladit zmrzlinovač. V misce smíchejte a dobře promíchejte tvaroh, salko a smetanu. Vše nalejte do přístroje a nechte zmrzlinu žít vlastním životem. Mezi tím si na středně hrubo nasekejte sušené brusinky. Zhruba v v polovině tuhnutí je přidejte a nechte proces přípravy dokončit.

Až se zmrzlina umíchá a ztuhne do správné konzistence, předejte ji do hezké misky, třeba od emamamisu a ozdobte lžičkou dresinku s mangem, malinou nebo dezertním olejem  ALOLIVIER.

    

 Dobrou sladkou chuť vám přeje ALOLIVIER.cz

 Alolivier-dezert-tvarovohova-zmrzlina-mangovy-dresink-dezertni-olej2 Alolivier-dezert-tvarovohova-zmrzlina-mangovy-dresink-dezertni-olej3