Recept: bramborový salát s olivovým olejem s citronovým tymiánem

Vyzkoušejte bramborový salát jinak. Nový a úspěšný recept, si zamilujete.  

Fantastický recept šéfkuchaře Keisuke Matsushimi, jehož součástí je náš extra panenský olivový olej.

Ingredience pro 2 osoby:

1 velká brambora / 1 vejce / 1 cibule / 50 g. zelených fazolek / 1 černá ředkev / 2 pol. lžíce tuňáka v oleji / 1 pol. lžíce sardelek (ančoviček) / 2 pol. lžíce červeného vinného octa / 50 ml extra panenského olivového oleje / 1 lžíce kapary / na ochucení extra panenský olivový olej s příchutí např. tymiánu, divokého česneku apod.

Doba přípravy cca. 8 min.

Oškrábejte bramboru, nakrájejte na menší kostičky, propláchněte a uvařte ve vodě do měkka.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.  
Fazolky uvařte v osolené vodě a pokrájejte. 
Černou ředkev nakrájejte na nudličky julienne a propláchněte ve studené vodě.
Uvařte vajíčko natvrdo a oloupejte.
Do velké salátové misky přidejte dvě lžíce tuňáka a promíchejte najemno s pokrájenými nakrájenými sardelkami (ančovičkami).
Přidejte dvě lžíce vinného octa a 50 ml olivového oleje. Dobře promíchejte.
Přidejte uvařené bramborové kostičky, nudličky z ředkve a zelené fazolky. Dobře promíchejte.
Přidejte nadrobno pokrájené vejce a vše vidličkou promíchejte a promačkejte.
Nakonec ochuťte některým z našich olivových olejů s tymiánem.   

Dobrou chuť.