Tartelette s liškami a žampiony, krém z černých oliv, fíků a vlašských ořechů

Tartelette s liškami a žampiony, krém z černých oliv, fíků a vlašských ořechů.

Doba přípravy: 20 minut / doba vaření: 10 minut
Složení pro 4 osoby :
- Omáčka

3 polévkové lžíce panenského oleje z vlašských ořechů od AL'Olivier
1 polévková lžíce olivového oleje s citronovým tymiánem od AL'Olivier
2 polévkové lžíce dresinku z fíkové dužiny od AL'Olivier
1 lžíce tapenády z černých oliv

4 tartaletky (malé "hotové" nebo "domácí" koláčové základy)
16 malých žampionů
100 g malých lišek
1 sklenice kaviáru z lilku (100 g)
1 lžíce extra panenského olivového oleje
Nasekaný estragon
Možnost: listy šťovíku, květy měsíčku nebo salát ze sušených květin (růže, borůvky, měsíček).

Postup :
- Omáčka
V salátové míse smíchejte tapenádu z černých oliv s panenským olejem z vlašských ořechů, olivovým olejem s citronovým tymiánem a poté přidejte dresink s dužinou fíků.

Lišky a žampiony očistěte a v případě potřeby je nakrájejte podle velikosti.
Na pánvi je osmažte na extra panenském olivovém oleji, dokud se lehce nezbarví.
Omáčku přidejte až na konci vaření.
Základ koláče ozdobte lžící lilkového kaviáru a navrch přidejte houbovou směs.

Tartaletku položte doprostřed talíře.
Posypte nasekaným estragonem, listy a květy šťovíku.
Pomocí malé lžičky nebo zdobicího sáčku rozetřete 4 malé tečky kaviáru z lilku kolem tartaletky.
Omáčku hojně rozetřete kolem tartaletky.

Dobrou chuť.

Recept tarlette s liškami a žampiony